Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

До уваги суб’єктів господарювання які використовують пестициди!

Дата: 20.04.2018 10:36
Кількість переглядів: 884

Фото без опису

Звертаємо вашу увагу щодо необхідності дотримання агровиробниками встановлених вимог стосовно оброблення сільськогосподарських культур та земель пестицидами і агрохімікатами.

Для уникнення можливого негативного впливу пестицидів на людину і навколишнє середовище сільськогосподарські підприємства повинні суворо дотримуватись правил техніки безпеки при роботі з ними.

Відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво» з метою недопущення загибелі бджіл суб’єкти господарювання, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це органи місцевого самоврядування, населення та пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

Роботи з пестицидами, враховуючи вплив та безпечність на бджіл, слід проводити у вечірні (18-20) години при мінімальних повітряних потоках шляхом обприскування наземною апаратурою, при цьому пасіки необхідно вивести не менш ніж на 5 км від оброблюваних ділянок або ізолювати їх на термін до п’яти діб в залежності від внесеного препарату.

Враховуючи токсичність всіх пестицидів для бджіл, обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносами потрібно проводити у фазу бутонізації до цвітіння (в ранні та вечірні години). Обробки інсектицидами в садах, на ріпаках та інших медоносних культурах в період цвітіння не проводяться.

Працівники, які працюють з отрутохімікатами, повинні пройти медичний огляд і мати допуск і посвідчення на роботу з отрутохімікатами.

Також звертаємо увагу агровиробників та пасічників на систему моніторингу “GRAND EXPERT”( веб-сайт: http://www.grand.expert/), використання якої покращить комунікацію між вами, що стане додатковим дієвим механізмом по запобіганню отруєнь бджіл.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано