Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Плодородненська сільська рада повідомляє

Дата: 20.08.2018 09:30
Кількість переглядів: 383

 

 

Про вiдключення аналогового телевiзiйного мовлення

 

     На виконания мiжнародних зобов'язань Украiни в країнi тривае процес переходу ефiрного телевiзiйного мовления вiд аналогового до цифрового стандарту.

     Вiдповiдно до Постанови Кабiнету Мiнiстрiв Украiни вiд 09.06.2006

815 «Про затвердження Плану використання радiочастотного ресурсу України» 31 серпия 2018 року аналогове телевiзiйне мовлення буде вiдключено у Запорiзькiй областi, окрiм каналiв, якi транслюють програми НСТУ та мiсцевих (регiональних) мовникiв, якi не мають лiцензiй на цифрове мовлення.

     Як показав досвiд м. Киева та Кiровоградськоi обласп, де аналогове мовлення було вимкнено 31 липня 2018 року, лише за активноi пiдтримки

мгсцевих органтв влади можливо реашзувати право громадян на отримання

повноi, достовiрноi та оперативноi iнформацii при вимкненнi аналогового телебачення.

Звертаемо увагу, що у зв'язку з вiдключениям аналогового мовлення очгкуеться пiдвищення попиту населения на приймальне обладнання для прийому ефiрних цифрових програм, зокрема i, так званих, «бюджетних варiантiв» для задоволення потреб малозабезпечених верств населения.

     Найважливiшим чинником безболiсного переходу на цифрове телебачення є поiнформованiсть громадян про кiнцевий термiн використання аналогового телебачення, а також отримання роз' яснень про налаштування приймальних антен, правильне пiдключения тюнерiв та iншi технiчнi питания. Так, обласна державна адмiнiстрацiя 14 серпия 2018 року вже провела спiльний брифiнг за участю керiвництва облдержадмiнiстрацii та представника Нацiональноi ради України з питань телебачення та радiомовлення у Запорiзькiй областi В.Кучугурного, пiд час якого розглянуто низку важливих питань.

     3 метою роз' яснення основних аспектiв переходу вiд аналогового до цифрового вiщання рекомендуемо Вам органiзувати проведения iнформацiйних кампанiй щодо вимкнення аналогового мовлення через друкованi ЗМI районiв та провести наради з директорами торгiвельних мереж, якi займаються реашзашею електроннот побутовог технiки, задля уникнення необгрунтованого пiдвищення цiн на Т2-тюнери, антени тощо та забезпечення наявностi необхiдного обладнання у достатнiй кiлькостi.

 

3 повагою

 

заступник голови                                                                             Е.ГУГНІН                                                                                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано