Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі митники порушили 33 справи за недотримання митних правил

Дата: 21.03.2019 09:20
Кількість переглядів: 366

 

Запорізькі митники порушили 33 справи за недотримання митних правил

 

Співробітники Запорізької митниці ДФС у цьому році в ході проведення аналітично-пошукових заходів виявили 33 випадки недотримання митного законодавства. Стосовно громадян та суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності заведені справи на суму 13,9 мільйона гривень, що майже вдвічі більше, ніж у січні-лютому 2018 року.

За два місяці 2019 року фахівці митниці розглянули 21 матеріал про порушення митних правил, у результаті щодо правопорушників застосовані штрафні санкції на суму понад два мільйони гривень.

За цей час судові органи винесли рішення у 13 справах, відповідно до яких конфісковано предметів правопорушень загальною вартістю 1,2 мільйона та накладені штрафи на суму 5 мільйонів 858 тисяч гривень.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Боротьба з контрабандою та митними правопорушеннями

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці

 

 

Валерій Манько: "Надходження ПДВ від платників Запорізької області зросли на 25 мільйонів"

 

Запорізькі платники податку на додану вартість за перші два місяці року перерахували до державного бюджету 548,4 мільйона гривень (без показників великих підприємств, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, сплата ПДВ порівняно з аналогічним періодом минулого року зросла на 25 мільйонів. У лютому до держбюджету надійшло 225,5 мільйона, що на 28,8 мільйона або на 14,6 відсотка більше, ніж торік.

За два місяці більшу половину загальних надходжень забезпечили суб'єкти господарювання м. Запоріжжя, які сплатили майже 316 мільйонів. Мелітопольські і веселівські платники спрямували до держскарбниці 43,3 мільйона, бердянські і приморські – 41,3 мільйона. Підприємства і підприємці Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів поповнили бюджет на 38,7 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – на 23,4 мільйона, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 20,7 мільйона.

У структурі доходів державного бюджету за січень-лютий сплата податку на додану вартість знаходилась на першому місці та склала 40 відсотків.

Усього у Запорізькій області зареєстровано 9840 платників ПДВ.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Відомі бердянці долучилися до кампанії "Декларування 2019"

 

Днями до Центру обслуговування платників податків Бердянського управління ГУ ДФС у Запорізькій області завітав популярний дует гумористів та ведучих розважальних шоу "Вечерние Мотыльки" Микола Атанов та Дмитро Рупчев. Учасники численних комедійних проектів, зокрема, "Comedy Club UA", "Бійцівський клуб" та переможці шоу "Розсміши коміка", взяли участь у кампанії "Декларування 2019".

Заповнюючи декларації про доходи, артисти підкреслили, що кожна людина повинна пам’ятати: на податках тримається вся соціальна сфера – освіта, культура, медицина. На своєму прикладі вони закликали інших декларувати доходи та вчасно сплачувати податки, адже від цього залежить добробут кожного міста та держави в цілому.

Бердянське управління нагадує, що декларацію про доходи за 2018 рік можна подати до 2 травня 2019 року.

 

Бердянське управління ГУ ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Деклараційна кампанія-2016

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець ДПІ

 

За два місяці 1776 запоріжців започаткували власну справу

 

Упродовж січня-лютого 2019 року фахівці фіскальної служби Запорізької області зареєстрували 1776 суб'єктів господарювання. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість громадян, які започаткували власну справу, зросла на 273 особи.

Як свідчать статистичні дані, з початку року більш активно реєстрували бізнес підприємці-фізичні особи – 1375. Кількість новостворених СГД-юридичних осіб склала 401. Лише у лютому 750 фізичних осіб-підприємців та 214 суб'єктів господарювання-юридичних осіб стали частиною запорізької бізнес-спільноти, що разом на 162 суб'єкти перевищує кількість нових платників у лютому 2018 року.

Таким чином станом на 1 березня 2019 року на обліку у фіскальній службі області перебувають 68024 підприємця-фізичні особи та 42842 СГД-юрособи. Зокрема, у регіоні здійснюють діяльність 9840 платників ПДВ, це на 27 суб'єктів більше, ніж на аналогічну дату минулого року.

Нагадаємо, за два місяці 2019 року внесок запорізьких платників до бюджетів усіх рівнів склав більш ніж 2,8 мільярда гривень.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Розвиток малого та середнього підприємництва

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

У Запоріжжі відбулася координаційна нарада правоохоронних органів області

 

В обласній прокуратурі під керівництвом прокурора Запорізької області Валерія Романова відбулась координаційна нарада правоохоронних органів регіону. Участь у заході взяли очільники Запорізької обласної державної адміністрації та обласної ради, керівники Національної поліції та Служби безпеки України в регіоні. Позицію Державної фіскальної служби представляли в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько та начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев.

Учасники наради підбили підсумки роботи правоохоронних органів за минулий рік та визначили першочергові пріоритети. Керівники відомств також розглянули питання профілактики злочинності та протидії корупції. Крім того, вони обговорили порядок взаємодії правоохоронних та контролюючих структур для посилення ефективності протидії правопорушенням.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Боротьба з ухиленням від сплати податків

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Запорізький підприємець відшкодував бюджету 840 тисяч гривень несплаченого ПДВ

 

Слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Запорізькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області закінчило досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом умисного ухилення від сплати податків фізичною особою-підприємцем.

Співробітники податкової міліції встановили, що підприємець в результаті відображення у податковому обліку та податковій звітності операцій з придбання товарів та послуг у підприємств, використання яких у подальшому документально не підтверджено, ухилився від сплати ПДВ у сумі 840 тисяч гривень.

Завдяки заходам, вжитими працівниками податкової міліції під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, податки та завдані державі збитки відшкодовані в повному обсязі.

Таким чином у лютому 2019 року до суду направлено клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності підприємця на підставі ч.4 ст.212 КК України.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Боротьба з ухиленням від сплати податків

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

На Запоріжжі комунальні підприємства сплатили до бюджетів 37,5 мільйона гривень

 

З початку року надходження податку на прибуток комунальних підприємств до місцевих бюджетів Запорізької області склали 37,5 мільйона гривень. Порівняно з минулим роком сплачена сума зросла на 22 мільйона або на 143 відсотки. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько.

Зокрема, від організацій та установ комунальної форми власності, які зареєстровані у м. Запоріжжя        , надійшло 7,6 мільйона, суб'єкти господарювання м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів спрямували до скарбниць 1,2 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 926 тисяч, Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського районів – 524 тисячі, Якимівського та Приазовського районів – 342 тисячі.

Нагадаємо, відповідно до Бюджетного кодексу України податок на прибуток комунальних підприємств повністю надходить до місцевих бюджетів. Базова ставка податку складає 18 відсотків.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

З депозитних процентів запорізьких вкладників бюджет отримав майже 9 мільйонів

 

Надходження податку на доходи фізичних осіб у вигляді процентів за два місяці 2019 року склали 8,9 мільйона гривень. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, лише у лютому фінансові установи регіону перерахували до бюджету майже 4,5 мільйона, що на 2 відсотки більше, ніж у лютому попереднього року.

З початку року лідерами зі сплати податку є банки, кредитні спілки та інші фінансові організації обласного центру, які спрямували до скарбниці 6,2 мільйона гривень. Від платників м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів надійшло 733 тисячі, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 703 тисячі, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 338 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 282 тисячі, Вільнянського, Запорізького, Новомиколаївського районів – 195 тисяч.

Нагадаємо, ставка податку на доходи фізичних осіб з процентів від депозитних банківських рахунків, вкладів у кредитних спілках тощо складає 18 відсотків. Відповідно до ст. 170.4. Податкового кодексу України інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників залишаються конфіденційними.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Запорізькі підприємства перерахували понад півтора мільярда гривень митних платежів

 

У січні-лютому 2019 року до державного бюджету спрямовано 1 мільярд 507,7 мільйона гривень митних платежів. Про це повідомив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, який відзначив, що порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 185,2 мільйона або на 14 відсотків.

За лютий поточного року запорізькі суб'єкти господарювання перерахували до бюджету 746,4 мільйона. Щоденно державна казна отримувала від представників зовнішньо-економічної діяльності, у середньому, 37,3 мільйона гривень митних платежів.

Традиційно, найбільші надходження сформували промислові підприємства Запорізького регіону. 40 відсотків від загальної суми надійшло від митного оформлення імпортованих машин, устаткування та транспорту, 29 відсотків – від паливно-енергетичних товарів, 11 відсотків – від металів та виробів із них, 7 відсотків – від продовольчих та сільськогосподарських товарів, 6 відсотків – від мінеральних продуктів, 4 відсотки – від продукції хімічної промисловості.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Розвиток міжнародної торгівлі. Митна статистика

Спікер: Начальник митниці ДФС

 

Валерій Манько: "Надходження до місцевих бюджетів зросли на 15 відсотків"

 

У січні-лютому поточного року до місцевих бюджетів Запорізької області надійшов 1 мільярд 484 мільйони гривень (без даних великих платників, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Сплачена сума податків і зборів на 194 мільйони або на 15 відсотків перевищила минулорічну.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, майже 57 відсотків від загальних надходжень складає податок на доходи фізичних осіб – за два місяці запорізькі платники перерахували 845 мільйонів гривень ПДФО, що на 127,4 мільйона або на 18 відсотків більше, ніж торік.

Суб'єкти малого і середнього підприємництва спрямували до бюджетів 299 мільйонів гривень єдиного податку, забезпечивши зростання до минулорічних показників на 49 мільйонів або на 20 відсотків.

Від оподаткування земельних ділянок скарбниці отримали 160,4 мільйона, це на 4,8 мільйона більше, ніж було сплачено за два місяці 2018 року. Зокрема, внесок платників-юридичних осіб склав 142,8 мільйона, від фізичних осіб – 17,6 мільйона.

Крім того, від підприємств регіону надійшло 37,6 мільйона гривень податку на прибуток та 43,5 мільйона гривень екологічного податку.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

У Запоріжжі представлені актуальні інструменти розвитку бізнесу

 

Нові можливості розвитку бізнесу та підтримка актуальних новацій провідними компаніями регіону і органами влади – ці теми об'єднали сьогодні за круглим столом у Запорізькій торгово-промисловій палаті керівників підприємств та очільників державних відомств під час розширеного Засідання Ради ЗТПП.

Обговорення відбулося під головуванням президента Запорізької торгово-промислової палати Володимира Шамілова, за участю заступника начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олега Матвійчука, в. о. заступника начальника Запорізької митниці ДФС Артема Ченцова, представників обласної і міської влади, суб'єктів господарювання та експертів.

Керівник торгово-промислової палати представив річний звіт діяльності ЗТПП та запросив присутніх до обговорення основних стратегічних напрямів подальшої роботи.

Під час засідання учасникам було презентовано практичний посібник "Абетка експортера". Це видання, орієнтоване саме на представників малого і середнього бізнесу, має допомогти суб'єктам підприємництва отримати необхідні знання для здійснення зовнішньоекономічної діяльності та розширення експортного потенціалу Запорізької області. Крім того, на базі Запорізької ТПП реалізується ще один проект – Центр підтримки експорту, який також розрахований на розвиток міжнародної торгівлі.

У ході дискусії учасники обговорили механізми, які сприятимуть зростанню ділової активності в регіоні та шляхи співпраці між державними органами влади і суб'єктами господарювання.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Розвиток міжнародної торгівлі. Митна статистика

Спікер: Заступник начальника ГУ ДФС

 

Валерій Манько: "Запорізькі платники направили до бюджетів усіх рівнів майже 3 мільярди гривень"

 

За два місяці 2019 року платники податків Запорізького регіону сплатили до бюджетів усіх рівнів 2 мільярди 859 мільйонів гривень (без показників великих підприємств, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з минулорічними надходженнями сплата податків і зборів збільшилась на півмільярда гривень.

До державного бюджету надійшов 1 мільярд 375 мільйонів гривень, що майже на 307 мільйонів або на 29 відсотків більше, ніж у січні-лютому 2018 року.

Зокрема, запорізькі платники податку на додану вартість поповнили бюджет на 548 мільйонів, це на 25 мільйонів або на 4,8 відсотка більше, ніж торік.

Від підприємств регіону державна скарбниця отримала 321 мільйон гривень податку на прибуток, що, порівняно аналогічним періодом минулого року, на 223 мільйони більше.

Надходження податку на доходи фізичних осіб склали 281,6 мільйона, що перевищує сплачену суму у січні-лютому 2018 року на 42,5 мільйона або на 18 відсотків.

Крім того, платники спрямували до держбюджету 90 мільйонів гривень військового збору, 71 мільйон гривень рентної плати за використання природних ресурсів та 36 мільйонів гривень екологічного податку.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Валерій Манько: "Надходження ЄСВ від Запорізького регіону перевищили 1,2 мільярда"

 

У січні-лютому поточного року платники податків Запорізької області перерахували один мільярд 234 мільйони гривень єдиного соціального внеску (за оперативними даними та без даних великих платників, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з відповідним періодом минулого року рівень сплати ЄСВ зріс на 208 мільйонів гривень.

Серед основних джерел надходжень єдиного соцвнеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств і самозайнятих осіб.

У територіальному розрізі значні суми надійшли від платників, зареєстрованих у м. Запоріжжя – 665 мільйонів, м. Енергодар – 147 мільйонів, м. Мелітополь та Мелітопольського району – 113 мільйонів, м. Бердянськ та Бердянського району – 73 мільйони, Вільнянського – 24 мільйони, Василівського – 23,7 мільйона, м. Токмак і Токмацького району – понад 22 мільйони, Запорізького району – 21 мільйон, Пологівського – 19,4 мільйона та Оріхівського районів – майже 18 мільйонів.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Адміністрування єдиного внеску

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

 

Доходи загального фонду обласного бюджету зросли на 16,5 відсотка

 

За 2018 рік надходження до загального фонду бюджету Запорізької області у порівнянні з 2017 роком збільшились на 16,5 відсотка, додатково скарбниця отримала понад півтора мільярда гривень. Про це сьогодні повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль під час публічного звіту за минулий рік.

У заході взяли участь керівники обласної влади, місцевого самоврядування, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, перший заступник начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Віталій Малий, представники бізнесу та громадськості.

Звітуючи перед запоріжцями, запорізький губернатор відзначив, що завдяки збільшенню доходів громад суттєво зросли видатки на реалізацію соціально-економічних програм, на розвиток інфраструктури міст і селищ Запорізької області та на вирішення найбільш гострих питань регіону.

Додаткові надходження вдалося забезпечити за рахунок низки заходів, передусім, з детінізації економіки. Так, за результатами легалізації земельних ділянок та трудових відносин у рамках кампанії "Врожай 2018", яка проводилась спільно із фіскальною службою та органами обласної і місцевої влади, до місцевих бюджетів залучено 7,6 мільйона гривень, збільшено розмір заробітних плат 4352 громадянам, добровільно оформлено 2790 найманих працівників.

Підвищення фінансових ресурсів дозволило спрямувати на розвиток автомобільних доріг державного значення понад мільярд гривень, у тому числі, внаслідок проведення "митного експерименту", який передбачає направлення понадпланових митних надходжень на ремонт автошляхів. При цьому Костянтин Бриль висловив подяку керівництву Запорізької митниці ДФС за скоординовану роботу із залучення суб'єктів господарювання до митного оформлення у митних органах Запорізької області.

Також під час звіту очільник регіону презентував інформацію про процеси децентралізації, проведені заходи, виконані завдання та їх результати, а також плани роботи обласної влади на поточний рік. Наприкінці заходу Костянтин Бриль відповів на запитання запоріжців.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Фіскальна служба видала запорізьким платникам 12,7 тисячі ключів цифрового підпису

 

За два місяці для отримання ключів електронного цифрового підпису до фіскальної служби Запорізької області звернулися 5110 платників податків. Фахівці органів ДФС області видали 12,7 тисячі кваліфікованих сертифікатів ЕЦП. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, який зазначив, що кількість відвідувачів запорізьких пунктів Акредитованого центру сертифікації ключів зросла порівняно з минулим роком на 825.

Завдяки кваліфікованим сертифікатам відкритих ключів представники бізнесу та громадяни вільно користуються он-лайн сервісами, доступ до яких надає Електронний кабінет платника. Лише за перший місяць року його послугами скористалися 55290 платників податків Запорізької області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано