Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

На Запоріжжі кількість планових податкових перевірок зменшилась на 28 відсотків

Дата: 21.03.2019 09:25
Кількість переглядів: 308

На Запоріжжі кількість планових податкових перевірок зменшилась на 28 відсотків

 

За січень-лютий 2019 року аудитори фіскальної служби регіону провели 83 документальні перевірки, з яких – 21 планову, 62 позапланові та 33 фактичні. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з відповідним періодом минулого року кількість планових контрольно-перевірочних заходів зменшилась на 28 відсотків, позапланових – на 2 відсотки, а фактичних – на 52 відсотки.

За результатами перевірок до бюджету донараховано податкових зобов'язань на суму 38,6 мільйона. Із донарахованих сум платники узгодили 75,4 відсотка. На даний час вони вже сплатили до бюджету 6,6 мільйона.

Крім того, з початку року здійснено 20 позапланових перевірок суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності. За виявлені порушення вимог валютного законодавства донараховано пені і штрафні санкції на загальну суму 396,4 тисячі гривень, з яких узгоджено майже 375 тисяч.

У 2019 році підвищився рівень "плановості контролю". Тобто, акцент зміщений на збільшення кількості планових, обґрунтованих відповідно до ризикоорієнтованої системи, перевірок. Податковий аудит здійснюється за наявності у платника ризиків несплати податків, перелік яких затверджено відповідним наказом Міністерства фінансів України.

Нагадаємо, з графіком податкових перевірок на 2019 рік та переліком суб'єктів господарювання, які будуть охоплені податковим аудитом, можна ознайомитись на сайті фіскальної служби: http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/362017.html.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Контрольно-перевірочна робота

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

 

На Запоріжжі підприємства перерахували майже 80 мільйонів гривень "екоподатку"

 

У січні-лютому поточного року від суб'єктів господарювання Запорізької області надійшло 79,9 мільйона гривень екологічного податку, (без показників великих підприємств, що перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 9 мільйонів.

Із загальної суми до державного бюджету спрямовано 36,2 мільйона, що на 4,4 мільйона або на 14 відсотків більше, ніж торік, до місцевих бюджетів – 43,7 мільйона, це на 4,6 мільйона або на 12 відсотків перевищує рівень січня-лютого 2018 року.

Найбільші платежі забезпечили підприємства м. Енергодар, Кам'янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – більш ніж 66 мільйонів, майже 7 мільйонів сплатили суб'єкти господарської діяльності Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського районів, від виробництв м. Запоріжжя надійшло 3,5 мільйона.

Усього в регіоні зареєстровано 2707 підприємств-платників екологічного податку, які здійснюють викиди шкідливих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, у водні об'єкти, а також розміщують, утворюють або зберігають радіоактивні відходи тощо.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Контрольно-перевірочна робота

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Запорізькі митники та авіаперевізники визначили пріоритети у посиленні протидії митним порушенням та підвищення якості обслуговування пасажирів

 

За два місяці пасажиропотік авіарейсів у Запоріжжі зріс на 16,5 відсотка. За даними Запорізького аеропорту, на міжнародних рейсах кількість пасажирів збільшилась на 20,5 відсотка, а на внутрішніх на – 7 відсотків.

Підвищення показників авіаперевезень потребує додаткової уваги контролюючих органів, обслуговуючих підприємств, зокрема, під час взаємодії та у протидії незаконному переміщенню товарів.

Саме цим питанням була присвячена спільна нарада Запорізької митниці ДФС з представниками іноземних та вітчизняних авіакомпаній, сумісних служб.

Як повідомив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, мета зустрічі – визначити проблемні питання, пов'язані зі здійсненням митних формальностей на повітряному транспорті, порядок співпраці авіакомпаній з представниками митних органів, у тому числі, задля своєчасного інформування митних органів щодо списку пасажирів, рейсів, вантажів тощо.

Було наголошено на необхідності посилення взаємодії між митним постом "Запоріжжя-аеропорт", сумісними службами та представниками авіакомпаній щодо обміну інформацією, орієнтуваннями про можливість вчинення особами спроб незаконного переміщення предметів. Це дозволить своєчасно реагувати та оперативно протидіяти контрабанді.

Учасники також приділили увагу аспектам відкриття та введення в експлуатацію нового терміналу аеропорту "Запоріжжя", розглянули питання щодо пропуску та обслуговування пасажирів, а також ефективної співпраці митної та сумісних служб у міжнародному пункті пропуску.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Боротьба з контрабандою та митними правопорушеннями

Спікер: Начальник митниці ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано