Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Представники влади та бізнесу Запорізької області розглянули шляхи подолання проблемних аспектів взаємодії

Дата: 21.03.2019 09:26
Кількість переглядів: 257

Представники влади та бізнесу Запорізької області розглянули шляхи подолання проблемних аспектів взаємодії

 

У Запоріжжі під головуванням очільника Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля пройшло чергове засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Захід відбувся за участю в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерія Манька, заступника начальника ГУ ДФС області Руслана Рачинського, керівництва правоохоронних органів та інших державних відомств регіону, представників бізнесу та громадськості.

Серед питань учасники розглянули результати опрацювання звернень від однієї з громадських організацій та запорізьких підприємств на предмет правомірності дій працівників органів владних повноважень, зокрема, щодо проведення контрольно-перевірочної роботи.

Як повідомив Валерій Манько, за викладеними у зверненні фактами відбулися робочі зустрічі із заявниками, на даний час триває службове розслідування, яке має встановити законність дій посадовців для подальшого вжиття відповідних заходів. При цьому керівник фіскальної служби регіону зауважив, що у своїй діяльності, зокрема, під час контрольно-перевірочної роботи, співробітники органів ДФС області керуються виключно чинним законодавством. Валерій Манько звернув увагу, що одним із основних завдань фіскальної служби є контроль за повнотою та своєчасністю податкових надходжень, а також підкреслив, що останнім часом рівень добровільної сплати податків у регіоні є стабільно високим і складає 98 відсотків. Він закликав представників бізнесу до розвитку ефективної співпраці у рамах конструктивного діалогу.

Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив на продовженні скоординованої роботи органів влади, контролюючих і правоохоронних структур з детінізації економіки Запорізької області, яка має будуватися на правових засадах, унеможливлюючи тиск на платників.

Під час дискусії присутні представники запорізьких підприємств та громадських організацій висловили проблемні аспекти, з якими вони зустрічаються під час взаємодії з правоохоронними та контролюючими відомствами, та висловили сподівання на їх оперативне вирішення.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

У турецького пасажира в міжнародному аеропорту "Запоріжжя" знайшли старовинні монети

 

17 березня громадянин Туреччини під час оформлення пасажирів рейсу "Запоріжжя-Стамбул" самостійно обрав для проходження контролю "зелений коридор". За зеленою смугою митний контроль здійснюється у спрощеному порядку без заповнення митної декларації, і цим шляхом прямують ті пасажири, які не мають при собі заборонених або обмежених до транспортування предметів. Однак, під час проведення митного контролю співробітники Запорізької митниці ДФС виявили в іноземця 2 старовинні монети з металу жовтого кольору, які знаходились у ручному багажі без ознак приховування.

На дані предмети пасажир не мав ані дозвільних документів ані експертних висновків мистецтвознавця. Ці предмети обмежені до переміщення через митний кордон України відповідно ст. 373 МКУ, Закону України від 21 вересня 1999 року №1068 "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей" та Інструкції про порядок оформлення права на вивезення, тимчасове вивезення культурних цінностей та контролю за їх переміщенням через державний кордон України, затвердженої наказом Міністерства культури і мистецтв України від 22 квітня 2002 року за № 258.

Таким чином, громадянин Туреччини порушив порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, а саме перемістив «зеленим коридором» предмети, що обмежені законодавством України до такого переміщення без дозвільних документів. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Боротьба з контрабандою та митними правопорушеннями

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано