Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

У Запоріжжі влада і бізнес обговорили пріоритети для економічного зростання країни

Дата: 21.03.2019 09:28
Кількість переглядів: 284

У Запоріжжі влада і бізнес обговорили пріоритети для економічного зростання країни

 

Проекти законодавчих новацій та основні вектори економічного розвитку були представлені для обговорення під час засідання круглого столу, який відбувся у Запоріжжі.

У заході взяли участь Президент Асоціації платників податків України, Надзвичайний і Повноважний Посол Грігол Катамадзе, голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Руслан Рачинський, начальник Запорізького управління Офісу великих платників податків ДФС Роман Афонов, керівники інших органів влади, голова Ради ТВ ВГО АППУ у Запорізькій області Гліб Лобов, члени Громадської ради при ГУ ДФС у Запорізькій області, представники запорізької бізнес-спільноти.

Презентуючи пріоритети економічного зростання країни, керівник Асоціації платників податків відзначив, що напрацьовані організацією зміни спрямовані на покращення умов ведення бізнесу і розвиток підприємництва, лібералізацію податкового законодавства, підвищення податкових надходжень та детінізацію економіки.

Зокрема, Грігол Катамадзе назвав основні критерії: запровадження податку на виведений капітал для всіх компаній, зниження податкового навантаження на фонд оплати праці, запровадження безпаперових технологій, інституційна реформа перевіряючих та контролюючих органів, введення сучасного трудового права, збереження поточної спрощеної системи оподаткування, створення стимулюючої податкової системи для фізичних осіб-підприємців, детінізація ринку оренди землі, сільгосппродукції та інші.

Під час виступу очільник облдержадміністрації Костянтин Бриль позитивно оцінив останні зміни у податковій та митній сфері, які покращують умови для бізнесу, а також механізми, що дозволяють збільшувати доходи місцевих громад та виділяти кошти на реалізацію регіональних програм та розбудову інфраструктури. Він також наголосив на необхідності побудови нових стосунків і ефективного діалогу між владою і бізнесом.

Під час дискусійної частини круглого столу учасники висловили свої думки щодо законодавчих ініціатив та запропонованих стимулів для подальшого розвитку економіки і бізнес-середовища.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Заступник начальника ГУ ДФС

 

Зарплатну заборгованість у Запорізькій області скорочено на 7,1 мільйона

 

У результаті спільних заходів органів влади та фіскальної служби Запорізької області за два місяці 2019 року роботодавці погасили 7,1 мільйона гривень боргів по заробітним платам. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько.

Як зазначив керівник фіскальної служби регіону, у цьому році продовжують роботу обласна та територіальні комісії з питань погашення зарплатної заборгованості. З початку року на засідання були запрошені керівники 30 ризикових підприємств. За результатами заслуховування 29 із них повністю або частково ліквідували борги перед своїми працівниками.

Крім того, за підсумками роз'яснювальної роботи з працедавцями до бюджетів надійшло заборгованості з податку на доходи фізичних осіб у сумі понад 900 тисяч гривень, до Пенсійного і соціальних фондів – 8,4 мільйона гривень єдиного соціального внеску.

Поряд із цим з початку року найбільші фонди оплати праці сформували підприємства таких галузей економіки, як: промисловість, державне управління й оборона, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, а також переробної промисловості, охорони здоров'я та надання соціальної допомоги тощо..

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Трудові відносини

Спікер: Начальник ГУ ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано